Opret ny bruger

Farvestyring

Når du får fremkaldt billeder online har du mulighed for at gennemse dine fotos, inden du bestiller. Men nogle oplever manglende sammenhæng mellem skærmens visning og de fremkaldte billeder.
Labnet er dedikeret til at producere dine billeder i den kvalitet, du ønsker. Derfor er det helt afgørende, at det du ser på din skærm, når du bestiller, også er det, du ser, når du får dine fremkaldte fotos i hånden. For at sikre det, skal din skærm skal være indstillet korrekt.
Vi anbefaler at du anskaffer dig en skærmkalibrator til at kalibrere din skærm med. På den måde sikrer du dig at din skærm viser dine billeder korrekt. Der findes flere forskellige modeller – søg evt. efter ”X-Rite” eller ”Spyder”. Fælles er at de automatisk måler din skærms evne til at vise rene farver korrekt, og herefter genererer en kalibreringsfil som kan bruges at dit operativsystem (Windows eller MacOS) til at kompensere farverne der bliver sendt ud til skærmen. Det er også den metode vi selv benytter til vores skærme. Vi kalibrerer vores egne skærme minimum én gang om måneden – vi anbefaler at du gør det samme.
Hvis du ikke har mod på at anskaffe dig en skærmkalibrator, er der et alternativ:
Du kan benytte vores Monitor og Printer test ark.

Her er proceduren:

1. Download RGB MONITOR & PRINTER TEST ARK 300 DPI eller 72 DPI
2. Bestil et print af test-arket i den størrelse du ønsker at bestille dine øvrige billeder
3. Du modtager det fremkaldte test-ark
4. Indstil din skærm således, at billedet på din skærm passer med det du ser på det fremkaldte test-ark

Denne metode er mere subjektiv, og kan være svær at bruge. Men er god til at se om din skærm er meget dårligt indstillet.